Om olyckan är framme

Kroppen är verkligen en häftig grej, och att den kan fungera dag in och dag ut är verkligen ett mirakel. Det är nästan svårt att förstå hur allting kan göra så att vi kan gå, stå, prata, dansa och så vidare, så som sagt, kroppen är verkligen en häftig grej. Därför är det egentligen inte så konstigt att allting inte fungerar ibland, även om vi även då kan ha svårt att förstå vad som egentligen händer. För även om kroppen fungerar bra så händer det att man blir sjuk och liknande, kanske till och med att ens hjärta stannar, och då måste man såklart göra något åt det så fort som möjligt! HLR utrustning hos belttonshop, och annan utrustning för första hjälpen, är därför en stor trygghet att ha hemma, och något som alla borde ha. Det kan också vara viktigt att ha koll på hur man ska använda allting, och agera om olyckan faktiskt skulle vara framme. Något som man skriver om på metro.se:

Vad ska man göra när lilla Ellen har satt en vindruva i halsen? Eller när Kalle har hittat en kökskniv och skurit sig i armen? Låtsasblodet sprutar när företaget Barnssäkerhet & Första Hjälpen har kurs för oroliga föräldrar.
– Många gånger åker man kanske in med sitt barn till akuten och får vänta i flera timmar på hjälp helt i onödan, när man i stället kan lära sig att förebygga och ta hand om vissa olycksfall, säger ­
Ca­therine Andersson på kursföretaget Barnsäkerhet & Första Hjälpen.
(Läs resten av artikeln här).