Kaffe för hälsan

Få diskussioner har pågått så länge som den om huruvida kaffe är bra eller dåligt för vår hälsa. Det finns nämligen massor av olika studier som säger olika, och alla har vi våra olika åsikter. Och alla har vi olika syn på vad som faktiskt är bra för hälsan. Piggar koffein upp på ett bra sätt, eller inte? Det är helt enkelt delade meningar, men sak är vi nog alla enade om. Kaffe är otroligt gott och en perfekt dryck för många tillfällen!

Sverige är det land i världen som dricker näst mest kaffe, bara Finland konsumerar mer. Vi älskar helt enkelt vårt kaffe, och många gör sig en riktigt stark kopp det första de gör om dagarna. Annars går det bara inte! Såhär står det på sydsvenskan.se om hälsoaspekten med kaffe:

Nya rön hävdar att kaffe är bra för hälsan. Så bra att drycken kan komma att användas som ett framtida läkemedel. Det uppger Rapport på fredagskvällen. Personer som har anlag för att utveckla Alzheimers eller Parkinsons sjukdom kan alltså lugnt fortsätta att dricka kaffe. Professor Bertil Fredholm vid institutionen för fysiologi och farmakologi vid Karolinska Institutet uppger för nyhetsprogrammet:

– Till exempel finns data som antyder att några koppar kaffe och sudoku på morgonen kan vara väl så effektivt som de läkemedel som läkemedelsindustrin försökt hitta för att motverka åldersberoende demenssjukdomar.

Kaffe kan alltså med andra ord vara väldigt bra, i alla fall för vissa saker. Det finns med andra ord en hel del anledningar till att dricka en kopp då och då och beställa hem riktigt bra, och billigt, kaffe från Caffe Impresso. Och visst, alla dricker kaffe av olika anledningar, så är det bara. Låt oss ta upp några exempel!

  • Att dricka kaffe för hälsans skull i all ära, men man ska inte glömma bort att det är en god dryck som passar till massa tillfällen, med allt ifrån på morgonen innan frukost och på kvällen efter middagen. Att äta och dricka gott gör ju också det gott för hälsan, man ska absolut inte se det som ett tvång att dricka kaffe om dagarna, utan istället för att det är så himla gott.
  • Vanligast är att man dricker kaffe på morgon och förmiddag. Helt enkelt för att bli piggare! Koffein är något som många behöver för att klara av dagen, på ett positivt sätt! Det blir som en nyttig energidryck när man känner sig lite trött.
  • Förutom att bli pigg på morgonen är ett tips att dricka kaffe precis innan träning. Till skillnad från socker och annan snabb energi så sänker inte kaffet dig efter ett tag utan du kan prestera lite extra bra under ditt träningspass. Glöm dock inte bort att även äta något innan det är dags för träningen, det är ännu viktigare!

Det finns alltså säkert hundra anledningar till varför vi dricker kaffe. Vissa bara för att det är gott, och andra för att undvika sjukdomar. Och alla är precis lika rätt! Det är trots allt inte för inget som vi dricker näst mest kaffe i hela världen. Tänk bara på att dricka i måttliga mängder!